vrijdag 29 maart 2024

Ducati-verkoopsoap: update!

Iets meer dan een week geleden nog kwam het gerucht voor het eerst bovendrijven dat Harley-Davidson op de shortlist stond om Ducati over te nemen van Audi, en nu zou de deal al beklonken zijn. Naar het schijnt wordt het nieuws morgen officieel wereldkundig gemaakt.

Dat zou betekenen dat Harley-Davidson en Ducati daarmee samen een conglomeraat van de twee sterkste merken ter wereld zou worden. Marketing- en imagotechnisch staan de Ducati en HD namelijk mijlenver los van concurrenten. De enige andere overeenkomst tussen beide is het fervent gebruik van V2-motoren ter aandrijving, maar behalve die toevalligheid lijkt Harley-Davidson vooral heil te zien in de sterke groei die Ducati getoond heeft de afgelopen jaren onder het bewind van Volkswagen AG. Een groei die de Amerikanen allicht door zullen willen zetten.

Toekomst
Uit dezelfde geruchtenstroom hengelen we ook het nieuws dat HD met de samenwerking met het – overwegend – sportieve Italiaanse merk iets van hun praktijken rondom Buell weer op wil pakken. Hoe een dergelijke samenwerking zich zou manifesteren is nog ongewis, maar wie weet zien we in de toekomst wel Ducati-motorblokken in HD-gedoopte machines. 

Koffiedik kijken tot en met dus, maar hoe je het ook wendt of keert is een een wereldtransfer in de motorwereld, die voor aardig wat opschudding gaat zorgen. Ducati en Harley-Davidson lijken in eerste instantie beide gebaat bij een conservatieve aanpak zonder veel kruisbestuiving, maar uitsluiten kun je het nooit. 

Origineel gepubliceerd op 30 juni 2017 om 15:24u

UPDATE: Geen nieuws.

Het weekend is voorbij en nog geen witte rook boven Milwaukee dan wel Bologna. De hoopvolle aanname dat er daadwerkelijk dit weekend een klap op gegeven zou worden, blijkt ijdele hoop.

Vanuit Ducati komt nu zelf het geluid dat áls Ducati verkocht wordt of is, dit bekend wordt op of rond de EICMA-beurs in Milaan. Kort om, voor nu weer even radiostilte rondom de verkoopsoap van Ducati.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen