Deus Ex Machina en Breitling maken uniek horloge

Breitling kondigt een partnerschap met het merk Deus Ex Machina aan. Deus is dé inspiratie voor de robuuste en retro Breitling Top Time Deus, ontworpen voor aardse goden en godinnen die hun avontuurlijk bestaan leven en liefhebben.

Als onderdeel van het nieuwe partnerschap is Breitling nu ook de officiële tijdwaarnemer van de Deus Swank Rally – een wereldwijd motorkampioenschap voor klassieke motorfietsen, onder andere in Italië, Frankrijk, Australië en op Bali.

Breitling Top Time Deus: wanneer het avontuur lonkt

De Top Time Deus chronograaf, gezamenlijk ontworpen met Deus Ex Machina, is een geste naar de originele Breitling editie uit de jaren 60 en een ode aan de nomadische ziel. De eerste Top Time had een heldere missie – voldoen aan de behoeftes van ‘jonge en actieve professionals’ met een serie ultramoderne chronografen. De retro uitstraling van de huidige editie heeft een blijvende aantrekkingskracht. Het gaat niet zozeer om de tijd bijhouden, maar om de tijd te rekken wanneer het avontuur lonkt.

Stoutmoedig maar ook stijlvol heeft deze nieuwe versie een sportieve kalfslederen band in race stijl. De zilveren wijzerplaat bevat gele en oranje details, afgerond vierkante chronograaf tellers, het Deus logo en zijn adagium ‘In benzin veritas’ – wit afgezet op de zwarte tachymeterschaal. De achterkant van de 41 millimeter roestvrijstalen kast toont het iconische Deus kunstwerk van een retro uitziende motorrijder in volle vaart, ontworpen door de Creative Director van Deus, Carby Tuckwell. Het horloge wordt aangedreven door het Breitling Caliber 23, een COSC gecertificeerde chronometer met een gangreserve van circa 48 uur.

Maar het wellicht meest eigenzinnige detail is de chronograaf wijzer in de vorm van een bliksemschicht. En je moet er als de bliksem bij zijn: er zijn slechts 1500 stuks beschikbaar. De prijs van het horloge bedraagt een slordige 4.850 euro.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?