Digitale flitser verdubbelt boetes

Het aantal flitspaalboetes is de afgelopen drie jaar verdubbeld. Dat komt door de invoering van de digitale flitspaal. In 2007 werden er 934.000 overtreders geflitst door een flitspaal, tegen ruim 1,8 miljoen in 2010. Tot 2007 werd gewerkt met 'ouderwetse' flitskasten met filmrolletjes, die functioneerden een kwart van de tijd niet.

De digitale flitsers hebben geen rolletje nodig en werken altijd. Op dit moment staan er in Nederland 1329 flitspalen, daarvan zijn 188 digitaal. Opvallend is dat het aantal boetes voor het negeren van rood licht in drie jaar tijd flink is toegenomen, van 34.000 tot 90.000, zo schrijft het AD.

Bron en foto: ANP  
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.