vrijdag 9 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Digitale flitser verdubbelt boetes

Het aantal flitspaalboetes is de afgelopen drie jaar verdubbeld. Dat komt door de invoering van de digitale flitspaal. In 2007 werden er 934.000 overtreders geflitst door een flitspaal, tegen ruim 1,8 miljoen in 2010. Tot 2007 werd gewerkt met 'ouderwetse' flitskasten met filmrolletjes, die functioneerden een kwart van de tijd niet.

De digitale flitsers hebben geen rolletje nodig en werken altijd. Op dit moment staan er in Nederland 1329 flitspalen, daarvan zijn 188 digitaal. Opvallend is dat het aantal boetes voor het negeren van rood licht in drie jaar tijd flink is toegenomen, van 34.000 tot 90.000, zo schrijft het AD.

Bron en foto: ANP  
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen