Vaker afwijzing boetesmoes

Het Openbaar Ministerie heeft het aantal standaardafwijzingen op bezwaren bij verkeersboetes uitgebreid. Het OM wil het proces van bezwaar maken met honderd extra standaardbrieven verder automatiseren, meldt Trouw.

Er wordt jaarlijks 350.000 keer bezwaar gemaakt tegen een verkeersboete, 20 procent daarvan is gegrond. Veel mensen zouden alleen in beroep gaan om het proces te frustreren. Het merendeel moet met de extra standaardantwoorden direct kunnen worden afgedaan.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.