Dijkgemeenten vragen motorrijders medewerking

Evenals vorig jaar doet ook in 2012 een aantal Gelderse gemeenten met dijkwegen een vriendelijk beroep op de Nederlandse motorclubs, aldus de KNMV. Kort samengevat is de vraag om ‘een beetje normaal’ te doen.

In navolging van andere gemeenten heeft Maasdriel, bij Den Bosch gelegen, enkele mottoborden langs haar dijken geplaatst. Wethouder René Smits stelt nadrukkelijk dat het niet alleen om de motorrijders gaat. “Zij vallen door hun herkenbaarheid wellicht het meeste op, maar het gaat nadrukkelijk om het gedrag van àlle dijkgebruikers.”

Tot de andere maatregelen behoren: het aanleggen van drempels, plateaus, aangepaste wegmarkering en het instellen van maximumsnelheden van 60 km/u en soms zelfs 30km/u. De politie is gevraagd – en heeft dit ook toegezegd – regelmatig te controleren op snelheid en geluid en met name onopvallend te surveilleren. Het is maar dat je het weet…

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.