dinsdag 27 februari 2024

Dijkgemeenten vragen motorrijders medewerking

Evenals vorig jaar doet ook in 2012 een aantal Gelderse gemeenten met dijkwegen een vriendelijk beroep op de Nederlandse motorclubs, aldus de KNMV. Kort samengevat is de vraag om ‘een beetje normaal’ te doen.

In navolging van andere gemeenten heeft Maasdriel, bij Den Bosch gelegen, enkele mottoborden langs haar dijken geplaatst. Wethouder René Smits stelt nadrukkelijk dat het niet alleen om de motorrijders gaat. “Zij vallen door hun herkenbaarheid wellicht het meeste op, maar het gaat nadrukkelijk om het gedrag van àlle dijkgebruikers.”

Tot de andere maatregelen behoren: het aanleggen van drempels, plateaus, aangepaste wegmarkering en het instellen van maximumsnelheden van 60 km/u en soms zelfs 30km/u. De politie is gevraagd – en heeft dit ook toegezegd – regelmatig te controleren op snelheid en geluid en met name onopvallend te surveilleren. Het is maar dat je het weet…

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen