Dijkweg Hoorn/Enkhuizen dit weekend afgesloten

Ook de Zuiderdijk tussen Hoorn en Enkhuizen dit lange paasweekend een no-go-area voor motoren. Na Zuid-Limburg bant ook Noord-Holland motoren (en auto’s).

Het is verdraaid lekker rijden op de dijk langs het IJsselmeer, maar aankomend weekend (van Goede Vrijdag tot en met tweede paasdag) ben je er niet welkom als motorrijder. De voorzitter van de Veiligheidsregio heeft die beslissing genomen omdat het lastig – zo niet onmogelijk – wordt voor voetgangers en fietsers om anderhalve meter afstand te bewaren van de motorrijders.

De maatregel kan waarschijnlijk op veel enthousiasme rekenen van actiegroep Overlast Zuiderdijk. Die club is ook zonder corona de overlast van motoren op de dijkweg spuugzat. Op een mooie zomerdag komen er volgens leden van de actiegroep elk uur zo’n tweehonderd motoren voorbij.

De hoeveelheid bijval voor een actiegroep is in corona-tijden trouwens opvallend groot. Je kunt geen krant open slaan zonder ingezonden brieven en columns waarin motorrijders worden neergezet als bandeloze, niet te temmen, asociale herriemakers. Teneur van de meeste verhalen: ‘Is het eindelijk eens stil zonder vliegtuigen, zit ik alsnog in de herrie door de wetteloze motorrijders.’

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Misschien vind je dit ook interessant?