woensdag 28 februari 2024

Dijkweg Hoorn/Enkhuizen dit weekend afgesloten

Ook de Zuiderdijk tussen Hoorn en Enkhuizen dit lange paasweekend een no-go-area voor motoren. Na Zuid-Limburg bant ook Noord-Holland motoren (en auto’s).

Het is verdraaid lekker rijden op de dijk langs het IJsselmeer, maar aankomend weekend (van Goede Vrijdag tot en met tweede paasdag) ben je er niet welkom als motorrijder. De voorzitter van de Veiligheidsregio heeft die beslissing genomen omdat het lastig – zo niet onmogelijk – wordt voor voetgangers en fietsers om anderhalve meter afstand te bewaren van de motorrijders.

De maatregel kan waarschijnlijk op veel enthousiasme rekenen van actiegroep Overlast Zuiderdijk. Die club is ook zonder corona de overlast van motoren op de dijkweg spuugzat. Op een mooie zomerdag komen er volgens leden van de actiegroep elk uur zo’n tweehonderd motoren voorbij.

De hoeveelheid bijval voor een actiegroep is in corona-tijden trouwens opvallend groot. Je kunt geen krant open slaan zonder ingezonden brieven en columns waarin motorrijders worden neergezet als bandeloze, niet te temmen, asociale herriemakers. Teneur van de meeste verhalen: ‘Is het eindelijk eens stil zonder vliegtuigen, zit ik alsnog in de herrie door de wetteloze motorrijders.’

Ad van de Wiel
Ad van de Wiel
Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen