Dit is de Desmosedici Stradale!

MotoGP-techniek op straat. Het kon met de Desmosedici RR al, maar echt haalbaar was dat niet qua prijs en oplage. Met de Desmosedici Stradale moet dat heel anders worden. Heel anders. Aan de basis van dit nieuwe blok ligt namelijk het V4 MotoGP-blok. Inderdaad, die van Andrea Dovizioso en Jorge Lorenzo. Sterker nog, afmetingen en de geometrie zijn hetzelfde als de Desmosedici GP.

Ook de blokconfiguratie is zo overgenomen, inclusief zaken als een tegengestelde richting draaiende krukas. Ook de Twin Pulse-ontstekingsinterval is gelijk, met een 70-graden ontstekingsinterval (ontstekingsvolgorde 90-200-90-340) waardoor het blok gevoelsmatig met een tweecilinder vergeleken kan worden. Het zal de Ducatist als muziek in de oren klinken.

Wel anders is de inhoud van de V4, want de Stradale heeft een cilinderinhoud van 1103cc. Dit heeft Ducati gedaan om ‘te voldoen aan de wensen van de straat’. Ook het vermogen is net ‘iets’ minder met 210 pk bij 13.000 toeren per minuut en maximaal koppel van 120 Nm tussen 8.750 tot 12.250 toeren per minuut. Nee, dat kun je met geen mogelijkheid weinig noemen, en dan benadrukt Ducati ook nog dat het om een minimale opgave gaat. 

Zorgen om interval hoef je je niet te maken, want die is net als bij andere Ducati’s om de 24.000 km voor een Desmo Service, ofwel groot onderhoud. Meer dan een blok is er op dit moment helaas niet te zien, want de complete motor wordt pas op EICMA gepresenteerd. 

Wil je het geluid horen? Klik dan hier, naar Youtube.

Foto: MOTO73-verslaggever Henk Keulemans.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?