Dit is de nieuwe MP3!

Piaggio was echt de eerste met een driewielige scooter en het merk wist 150.000 exemplaren te verkopen. Ook in ons land was het een behoorlijk succesvolle scooter, vooral omdat de LT-versie met autorijbewijs gereden mocht worden. En het driewielerconcept heeft inmiddels navolging gekregen, want Yamaha lanceert binnenkort de Tricity en Peugeot heeft de Metropolis het afgelopen najaar gelanceerd. Piaggio heeft z’n driewieler nu stevig onder handen genomen en voorzag hem van een fris uiterlijk. Daarnaast werd ook de techniek gemoderniseerd en kreeg hij standaard ABS en traction control.

De voorwielen groeiden naar 13 inch (fraaie velgen trouwens) en de neus werd weliswaar totaal verniewd, maar het gezicht is nog altijd herkenbaar. Aan de achterkant zien we nu platte achterlichtjes, zoals dat bijvoorbeeld ook al de X10-motorscooter heeft. De bagageruimte onder het brede zadel werd vergroot, en zou nu plaats moeten bieden aan twee integraalhelmen. Ook voor de nieuwe MP3 LT geldt dat je ‘m met een autorijbewijs mag rijden. Op de foto zie je de 500, maar er komt ook een vrijwel identieke 300cc. Hij staat vanaf eind mei bij de dealer.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?