maandag 30 januari 2023

Dit is de nieuwe MP3!

Piaggio was echt de eerste met een driewielige scooter en het merk wist 150.000 exemplaren te verkopen. Ook in ons land was het een behoorlijk succesvolle scooter, vooral omdat de LT-versie met autorijbewijs gereden mocht worden. En het driewielerconcept heeft inmiddels navolging gekregen, want Yamaha lanceert binnenkort de Tricity en Peugeot heeft de Metropolis het afgelopen najaar gelanceerd. Piaggio heeft z’n driewieler nu stevig onder handen genomen en voorzag hem van een fris uiterlijk. Daarnaast werd ook de techniek gemoderniseerd en kreeg hij standaard ABS en traction control.

De voorwielen groeiden naar 13 inch (fraaie velgen trouwens) en de neus werd weliswaar totaal verniewd, maar het gezicht is nog altijd herkenbaar. Aan de achterkant zien we nu platte achterlichtjes, zoals dat bijvoorbeeld ook al de X10-motorscooter heeft. De bagageruimte onder het brede zadel werd vergroot, en zou nu plaats moeten bieden aan twee integraalhelmen. Ook voor de nieuwe MP3 LT geldt dat je ‘m met een autorijbewijs mag rijden. Op de foto zie je de 500, maar er komt ook een vrijwel identieke 300cc. Hij staat vanaf eind mei bij de dealer.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen