‘Draadloze’ bandenpomp: Milwaukee Tool M12

MilwaukeeTool_M12

Voor motorrijders die altijd met een uiterst nauwkeurige bandenspanning willen rijden en die de pomp bij het plaatselijke benzine – terecht – niet vertrouwen: Milwaukee Tool heeft een compacte, oplaadbare bandenpomp geïntroduceerd.

De Milwaukee Tool M12 Compact Inflator is niet zomaar een bandenpomp. Het apparaat levert maar liefst 8 bar en met z’n efficiënte motor en pomp heeft ie geen moeite met de banden van een lichte truck. Daar jaagt ie wel z’n hele accuvermogen doorheen…

Met twee motorbanden heeft deze compacte pomp al geen enkele moeite. Intelligent is ie ook: de pomp slaat automatisch af wanneer de beoogde druk is bereikt en de pomp beveiligt zichzelf tegen overdruk en oververhitting. En naarmate de beoogde druk wordt bereikt, pompt ie minder hard, waardoor de geleverde druk is heel precies is. Het display houdt je op de hoogte van het pompgedrag.

De pomp weegt nog geen 1,5 kilo en heeft een geïntegreerde drager. Het ‘pomphuis’ is bestand tegen vallen en schokken. Veranderde weersomstandigheden doen de pomp niets. Aan de achterzijde is ruimte om de slang op te bergen en de nodige hulpstukken. De koperen verbinding van de pomp op het ventiel is betrouwbaar en lekvrij. De bewegingen die de in werking zijnde pomp veroorzaakt worden door een anti-vibratie houder teniet gedaan. De pomp gaat dus niet aan de wandel. De pomp heeft in de USA een verkoopprijs van net geen €130,-.

Waar te koop in de USA?

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.