woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Drie Kawasaki Versys 1000 modellen voor 2023

Begin dit jaar breidde Kawasaki zijn Versys 1000 aanbod uit met het ‘’standaard’’ model. Hiermee komt het totaal aantal verschillende uitvoeringen op drie. Door deze spreiding van uitrusting is er een Versys 1000 voor iedereen! Het zeer populaire Adventure Touring trio krijgt voor modeljaar 2023 nieuwe kleurstellingen.

Het succes van de Versys 1000 zit hem in het unieke concept; een Adventure Tourer gericht op straatgebruik met een zeer verfijnd 1.043 cc vier-in-lijn motorblok. De motor levert zijn 120 pk en 102 Nm koppel zo soepel dat lange afstanden ongemerkt aan je voorbijgaan. Bij het sportievere bochtenwerk wekt de Versys veel vertrouwen, waarbij hij profiteert van zijn lange veerwegen en 17-inch wielen. Door de focus te leggen op straatgebruik, in plaats van een compromis tussen off- en onroad gebruik, heeft de Versys 1000 de beste handling in zijn klasse. Tel hierbij het zeer goed uitgedachte ergonomische pakket, met veel windbescherming en zitcomfort voor rijder en passagier, bij op en het wordt snel duidelijk waarom de Versys 1000 zo populair is.

Kawasaki onthult EV-productieprototype op Intermot

Versys 1000

Eerder dit jaar introduceerde Kawasaki de Versys 1000 ‘’standaard’’. Dit zeer aantrekkelijk geprijsde model is de perfecte basis voor rijders om zelf accessoires toe te voegen die voor hen belangrijk zijn. Ondanks dat dit het instapmodel betreft is hij voorzien van Cruise Control, Traction Control, Cornering Management, verstelbaar windscherm en een middenbok.

Versys 1000 S

De Versys 1000 S is standaard zeer rijk uitgerust met een Up/Down Quick Shifter, prachtig TFT-display met Bluetooth verbinding, een 12V aansluiting, handvatverwarming, handkappen, bochtenverlichting en Kawasaki’s unieke High Durable Paint.

Versys 1000 SE

De high-end Versys 1000 SE gaat nog een stap verder met semi-actieve elektronische vering met Showa Skyhook technologie en is de meest geavanceerde motor in zijn segment. De elektronische vering past zich continu aan, aan de wegomstandigheden. Hierdoor wordt het rijgedrag verder verbeterd en het comfort verhoogd.

De 2023 Versys 1000, Versys 1000 S en Versys 1000SE zijn leverbaar vanaf december in de kleuren:

  • Versys 1000 | Metallic Matte Graphenesteel Gray New
  • Versys 1000 S/SE | Emerald Blazed Green
  • Versys 1000 S/SE | Metallic Matte Sovereign Red New

Prijzen worden later bekend gemaakt.

Kijk voor meer informatie of een dealer bij u in de buurt op www.kawasaki.nl.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen