dinsdag 16 juli 2024

Droomreis Dubai & Oman: luxe in combinatie met exotische sprookjes

De Verenigde Arabische Emiraten en het aan de Straat van Hormuz gelegen Sultanaat Oman. De magische klank van deze landen roept onmiddellijk beelden op van immense luxe in combinatie met exotische sprookjes van 1001-Nacht.

Maar wat maakt de Emiraten en Oman nu precies de moeite van het reizen waard? In een notendop: het gaat om de onvoorstelbare melange van ons verlangen naar de moderne dingen in het leven en onze liefde voor traditionele dingen. In ons geval vertegenwoordigen de Emiraten het moderne deel, terwijl het Sultanaat Oman, hoewel inmiddels ook geëvolueerd tot een moderne Arabische staat, zijn unieke indruk van een legendarische en exotische bestemming heeft weten te behouden, die je betovert door het onverwacht gevarieerde landschap en nog meer door de gastvrije Omaanse bevolking.

Als we onze rondreis door Oman beginnen vanuit de Verenigde Arabische Emiraten, willen we eerst dit deel van het Arabische schiereiland leren kennen. Het gebied rond de Hatta-dam geeft ons de kans om meer te leren over de watervoorziening van een woestijnland. Als je naar het geluid van de golven luistert, kun je je gemakkelijk voorstellen hoe de Portugese zeevaarders rond 1500 met hun grote zeilschepen op de Omaanse kust landden. Als contrast zullen de fabelachtige, droomachtige luxehotels langs de kust ons de perfecte en harmonieuze overgang naar een moderne wereld laten zien. We rijden over kronkelende wegen naar de adembenemend ruige bergketens, die tot drie kilometer hoog oprijzen en aan de kust grenzen.

Maar dan, als verrassing tijdens het volgen van de gemakkelijk begaanbare, uitgedroogde rivierdalen, onthullen deze bergen magische turquoise oases met een onverwachte overvloed aan water en vegetatie.

Lees hier alles over de droomreis Adventure Dubai & Oman.

Over Edelweiss Bike Travel

Sinds 1980 organiseert Edelweiss Bike Travel motorreizen in stijl. De reizen staan synoniem voor kwaliteit, betrouwbaarheid, deskundigheid en know-how. Niet voor niets hanteren ze het motto ‘The best ride there is’. Ruim 46.000 motorrijders zullen dat beamen.

Lees hier alles over de droomreis Adventure Dubai & Oman

Tourdata

1 – 13 februari 2023
29 november – 11 december 2023
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen