donderdag 28 maart 2024

Druk vakantieverkeer

Vanaf nu wordt het per weekend vanwege vertrekkend vakantieverkeer flink drukker op de Europese wegen, is op de site van de ANWB te lezen.

Ga je dit weekend op vakantie? Houd dan rekening met zeer druk vakantieverkeer. Komend weekend sluiten namelijk de scholen in de regio Midden hun deuren. Voor zo'n 850.000 mensen start dan de zomervakantie. De helft daarvan vertrekt naar het buitenland. Bovendien begint in België de bouwvak en beginnen in enkele delen van Duitsland ook de vakanties. Dit betekent veel drukte op de wegen naar het zuiden.

– België:
Files richting de kust en de Ardennen. Bovendien zorgen werkzaamheden aan de E19 tussen Antwerpen en Breda voor extra vertraging.

– Frankrijk:
Drukte op de wegen in de Rhônevallei door evenementen en de étappes van de Tour de France.

– Duitsland:
Knelpunten op de A1/A7 bij Hamburg, de rondweg München (A99) en de A8 München-Salzburg in beide richtingen.

– Zwitserland:
Drukte bij de St. Gotthardtunnel op de A2.

– Oostenrijk:
Files op de A10 Salzburg-Villach, A12 Kufstein- Innsbruck en de A13 Innsbruck- Brenner.

– Italië:
Veel vertraging op de A1/A14 Modena-Bologna-Rimini.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen