Druk vakantieverkeer

Vanaf nu wordt het per weekend vanwege vertrekkend vakantieverkeer flink drukker op de Europese wegen, is op de site van de ANWB te lezen.

Ga je dit weekend op vakantie? Houd dan rekening met zeer druk vakantieverkeer. Komend weekend sluiten namelijk de scholen in de regio Midden hun deuren. Voor zo'n 850.000 mensen start dan de zomervakantie. De helft daarvan vertrekt naar het buitenland. Bovendien begint in België de bouwvak en beginnen in enkele delen van Duitsland ook de vakanties. Dit betekent veel drukte op de wegen naar het zuiden.

– België:
Files richting de kust en de Ardennen. Bovendien zorgen werkzaamheden aan de E19 tussen Antwerpen en Breda voor extra vertraging.

– Frankrijk:
Drukte op de wegen in de Rhônevallei door evenementen en de étappes van de Tour de France.

– Duitsland:
Knelpunten op de A1/A7 bij Hamburg, de rondweg München (A99) en de A8 München-Salzburg in beide richtingen.

– Zwitserland:
Drukte bij de St. Gotthardtunnel op de A2.

– Oostenrijk:
Files op de A10 Salzburg-Villach, A12 Kufstein- Innsbruck en de A13 Innsbruck- Brenner.

– Italië:
Veel vertraging op de A1/A14 Modena-Bologna-Rimini.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.