maandag 24 juni 2024

Ducati Desmosedici GP3 van Troy Bayliss op Ebay

De Ducati Desmosedici GP3 is een motor die alle fans zich zullen herinneren: het is de eerste Ducati MotoGP-motor, van Loris Capirossi en Troy Bayliss. Een exemplaar uit 2003 werd verkocht op het online platform Ebay, de koper is onbekend.

Ducati Desmosedici GP3 was mijlpaal

De Desmosedici GP3 was zeer belangrijk voor Ducati en voor alle fans van de rode racers uit Borgo Panigale. In feite was het de eerste MotoGP-motor uit Bologna. De motor die door geleidelijke veranderingen het pad naar successen markeerde en het uiteindelijk ook behaalde met een wereldkampioenschap. En nu is een van deze motoren verkocht op Ebay.

Verkoper onbekend

De motor in kwestie was het exemplaar waarmee Troy Bayliss in zijn eerste jaar probeerde de concurrentie van het lijf te houden. Het bedrag waarvoor de Ducati werd verkocht is niet bekend evenmin als de naam van de koper. We mogen aannemen dat het een liefhebber is die de Ducati in zijn verzameling heeft staan. Of misschien wel in zijn huiskamer waar hij of zij er dagelijks van kan genieten. Het enige wat we nog kunnen vertellen is het serienummer van de Desmosedici GP3. Dat werd aangegeven in de advertentie: D16GP3TB1.

2011 Honda CBR1000RR van Marco Simoncelli te koop

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen