Mooi blauw: 2021 MV Agusta Superveloce Alpine

Eerder deze maand dook het samenwerkingsverbond tussen Alpine sportwagens en MV Agusta op. En het werd niet een dual -sport maar limited edition MV Agusta Superveloce Alpine.

MV Agusta Superveloce Alpine: Speciale race-ECU

Alpine en MV Agusta hebben voor deze limited-versie van de Superveloce hun Franse en Italiaanse ontwerpkennis gecombineerd. De motor blijft grotendeels hetzelfde als de standaard Veloce, maar wordt ook geleverd met een Racing Kit die een Arrow-uitlaat, duozit en een speciale race-ECU bevat.

Exclusief: MV Agusta Superveloce 75 Anniversary

Het blauw van Alpine

Aan de visuele kant wordt deze motorfiets geleverd in een zilverkleurige en blauwe kleurstelling als een ode aan Alpine Automotive. Verder zijn er Alpine badges en stickers zijn te vinden op de zijkant van de kuip. Op het de kroonplaat – waar anders – zit een plaat met het unieke nummer. Dat gaat niet hoger dan 110, want zoveel Alopines worden er gebouwd. Het getal is ook een verwijzing naar de klasieke Alpine A110 en de nieuwe. Het zadel is bekleed met een exclusieve Alcantara-stof. Op zijkanten prijken de vlaggen van de landen waar beide bedrijven zijn gevestigd. Prijs? Zo’n 36.000 euro zonder luxe-belasting.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?