zaterdag 25 maart 2023

Ducati groeit tegen de verdrukking in

Ducati verkocht vorig jaar 55.871 motorfietsen, +0,8% ten opzichte van 2016. Het leverde een omzet van € 736 miljoen en een winst van € 51 miljoen op. De stijgende verkopen zijn extra knap omdat de mondiale verkoop van motoren boven 500 cc met 3,5% kromp. De omzet steeg in de afgelopen vijf jaar met 30%, Ducati heeft de stijgende lijn dus goed te pakken.

Optimistische baas
Claudio Domenicali, CEO van Ducati Motor Holding heeft vertrouwen in de toekomst: “In 2017 hebben we de basis gelegd voor verdere, toekomstige ontwikkeling. We lanceerden zeven nieuwe modellen. Verder presenteerden we de Panigale V4, de eerste Ducati fabrieksmotor met een 4-cilinder motorblok, het resultaat van de grootste investering die Ducati ooit in één enkel product heeft gestoken. Ook werd in 2017 het Scrambler gamma verder ontwikkeld.” Op dit moment telt Ducati in totaal 1.570 medewerkers. Het verkoopnetwerk bestaat uit 780 dealers in meer dan 90 landen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image