Ducati komt met Multistrada Grantourismo

Ducati heeft haar eerste 2013-nieuws bekendgemaakt in de vorm van de nieuwe Multistrada Grantourismo. De Multistrada-reeks krijgt voor het nieuwe jaar een nieuwe, tweede-generatie versie van het beproefde 11-graden Testastrettablok, licht gewijzigde styling en een vernieuwd ABS. Daarbovenop krijgen de S-versies het nieuwe semi-actieve vering, Ducati Skyhook Suspension (DSS) geheten. Daarmee treedt Ducati in de voetsporen van BMW, die in de HP4 ook een actief systeem heeft ingebouwd.

Volgens eigen zeggen heeft Ducati geluisterd naar de klant en zijn sommige verbeteringen een direct antwoord op hun wensen. Daaronder vallen nieuwe rijmodi in combinatie met ride-by-wire en DTC bovenop nieuw ABS in drie standen en dus het DSS voor de S-versies. Tel daarbij koffers, handvatverwarming en een middenbok en je hebt een redelijk compleet pakket. Het topmodel is de nieuwe Grantourismo met extra grote zijkoffers, topkoffer, extra ledverlichting, verbeterde windbescherming en andere banden. De serie wordt afgemaakt met de sportieve Pikes Peak-uitvoering in de bekende racekleuren.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?