13 C
Nederland
zaterdag 24 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Ducati komt met Multistrada Grantourismo

Ducati heeft haar eerste 2013-nieuws bekendgemaakt in de vorm van de nieuwe Multistrada Grantourismo. De Multistrada-reeks krijgt voor het nieuwe jaar een nieuwe, tweede-generatie versie van het beproefde 11-graden Testastrettablok, licht gewijzigde styling en een vernieuwd ABS. Daarbovenop krijgen de S-versies het nieuwe semi-actieve vering, Ducati Skyhook Suspension (DSS) geheten. Daarmee treedt Ducati in de voetsporen van BMW, die in de HP4 ook een actief systeem heeft ingebouwd.

Volgens eigen zeggen heeft Ducati geluisterd naar de klant en zijn sommige verbeteringen een direct antwoord op hun wensen. Daaronder vallen nieuwe rijmodi in combinatie met ride-by-wire en DTC bovenop nieuw ABS in drie standen en dus het DSS voor de S-versies. Tel daarbij koffers, handvatverwarming en een middenbok en je hebt een redelijk compleet pakket. Het topmodel is de nieuwe Grantourismo met extra grote zijkoffers, topkoffer, extra ledverlichting, verbeterde windbescherming en andere banden. De serie wordt afgemaakt met de sportieve Pikes Peak-uitvoering in de bekende racekleuren.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen