woensdag 15 mei 2024

Ducati kondigt de Monster 30th Anniversario aan voor 2024

Ducati heeft een lange, roemrijke geschiedenis waarin enkele indrukwekkende machines werden voortgebracht. Een van de belangrijkste Ducati-modellen, de Monster, bestaat al 30 jaar. Om dit te vieren, brengt Ducati een gelimiteerde Monster 30th Anniversario jubileumeditie uit.

De Monster 30th Anniversario heeft een unieke tricolore livery, exclusieve gouden wielen en een gestikt zadel. De Monster 30th Anniversario weegt 184 kilo, wat zo’n 4 kilo lichter is dan de standaard Monster. Ducati merkt op dat ze het gewicht hebben verminderd en tegelijkertijd een stuurdemper heeft toegevoegd dat niet te vinden is op het standaardmodel.

De Monster 30th Anniversario wordt aangedreven door een L-twin met vier kleppen die 111 pk en 93 Nm-koppel levert. Het koppel komt al vrij bij lagere toerentallen. Ducati heeft een lichtere Öhlins-voorvork gebruikt die 0,6 kilo van de standaard Monster afsnijdt en deze is gekoppeld aan een verstelbare stuurdemper die de stabiliteit bij hoge snelheden verhoogt. De Monster 30th Anniversario heeft ook exclusieve gesmede aluminium wielen, carbon spatborden, Brembo-remmen, een cover over het duozadel, een motorhoes en unieke Pirelli Diablo Rosso IV-banden.

Ducati World Première: Zes 2024 onthullingen in zes akten

Omdat dat de Monster 30th Anniversario een motorfiets is voor enthousiaste rijders, heeft Ducati het jubileummodel ook voorzien van veel technologie. Het wordt geleverd met een volledig LED-verlichtingssysteem en een 4,3-inch kleurenscherm. De motorfiets biedt drie rijmodi, waaronder een nieuwe ‘wet mode’. Je kunt de instellingen snel veranderen vanaf het stuur. Elke Monster 30th Anniversario krijgt een nummerplaat met de modelnaam van de motorfiets en een certificaat van echtheid.

De Monster 30th Anniversario is beperkt tot 500 eenheden wereldwijd, waarvan een beperkt aantal naar Nederland komt. De prijs begint bij € 22.990,-.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen