Ducati Multistrada meer slagkracht in 2018

De California Air Resources Board (CARB) heeft documenten vrijgegeven waarin de 2018 Ducati Multistrada 1260 wordt gecertificeerd! Hierin zijn enkele interessante veranderingen te zien ten opzichte van de huidige Multistrada.

Volgens deze documenten van CARB zal de Multistrada 1260 gebruik maken van een 1262cc-motor, waarschijnlijk gebaseerd op de bestaande Testastretta DVT-krachtbron welke in de XDiavel wordt gebruikt. De Multistrada 1200 heeft standaard al 152 pk en de 1262cc XDiavel idem dito, waardoor je er logischerwijs vanuit kunt gaan dat Ducati het vermogen en de koppel van de Multistrada 1260 iets opschroeft.

Op de documenten worden naast de Multistrada 1260 nog twee versies gecertificeerd voor 2018: een S-variant en een Pikes Peak-editie. Beide modellen zullen dezelfde motor hebben als de basis Multistrada 1260.

Documenten als die van CARB laten helaas enkel motortechnische informatie zijn. We moeten dus wachten tot Ducati zelf met meer details komt over de motor in zijn geheel; wordt het enkel een blokwissel, of krijgen we een geheel nieuwe Multistrada? Reken er maar op dat de 2018 Multistrada 1260 op de EICMA-motorbeurs in Milaan onthuld zal worden in november.

Bron: CARB

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?