Ducati niet in handen van Audi…

Bijzonder nieuws, afkomstig uit het financieel verslag van Audi. Wat blijkt? Ducati is gekocht door Lamborghini en niet door Audi aldus autoguide.com. Pure misleiding? Nee, dat ook weer niet want uiteindelijk gaat Audi ook over Lamborghini en dus ook weer over Ducati. Snapt u het nog? Vooral voor puristen is dit goed nieuws want Ducati is nu op papier nog steeds in handen van Italianen.

Daarnaast kan de overname ook een rol spelen in de steeds strenger wordende emissieregels. Lamborghini zou daar nu dik boven zitten en dat gaat ze binnenkort een keer heel veel geld kosten aan Brussel. Nu Ducati ook bij Lamborghini hoort, is de gemiddelde uitstoot per productie-eenheid een stuk lager aangezien motoren minder uitstoten. Klaarblijkelijk kun je dus op deze manier de Europese regels gewoon aan je laars lappen.

Overigens betaalde Audi/Lamborghini geen 1.12 miljard dollar maar ‘slechts’ 980 miljoen. De vraag die je nu echter kunt stellen is of dat Ducati echt gekocht is vanwege de technologie. Na bovenstaand verhaal twijfelen wij daar heftig aan.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?