vrijdag 26 april 2024

Ducati niet in handen van Audi…

Bijzonder nieuws, afkomstig uit het financieel verslag van Audi. Wat blijkt? Ducati is gekocht door Lamborghini en niet door Audi aldus autoguide.com. Pure misleiding? Nee, dat ook weer niet want uiteindelijk gaat Audi ook over Lamborghini en dus ook weer over Ducati. Snapt u het nog? Vooral voor puristen is dit goed nieuws want Ducati is nu op papier nog steeds in handen van Italianen.

Daarnaast kan de overname ook een rol spelen in de steeds strenger wordende emissieregels. Lamborghini zou daar nu dik boven zitten en dat gaat ze binnenkort een keer heel veel geld kosten aan Brussel. Nu Ducati ook bij Lamborghini hoort, is de gemiddelde uitstoot per productie-eenheid een stuk lager aangezien motoren minder uitstoten. Klaarblijkelijk kun je dus op deze manier de Europese regels gewoon aan je laars lappen.

Overigens betaalde Audi/Lamborghini geen 1.12 miljard dollar maar ‘slechts’ 980 miljoen. De vraag die je nu echter kunt stellen is of dat Ducati echt gekocht is vanwege de technologie. Na bovenstaand verhaal twijfelen wij daar heftig aan.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen