maandag 22 juli 2024

Ducati onthult Streetfighter V4 Lamborghini Editie

Ducati heeft afgelopen vrijdag – 2 september –  haar eerste ronde van zeven Episodes georganiseerd, evenementen met als doel het aankondigen en promoten van speciale edities voor 2023. Deze eerste aflevering werd gehouden op het circuit van Misano in samenwerking met de Grand Prix van San Marino.

Lamborghini

Giulio Fabbri, Ducati’s hoofd van de product communicatie, onthulde op het circuit van Misano samen met Andrea Ferraresi, Ducati’s styling department manager en Mitja Borkert, Lamborghini’s hoofd van het design, de Ducati Streetfighter V4 Lamborghini. Dit in gelimiteerde oplage geproduceerde model is de laatste samenwerking tussen de gevierde motorfietsfabrikant en het supercarmerk. De twee zijn in feite niet meer dan 30 km van elkaar verwijderd, in het hart van wat bekend staat als Italië’s Motor Valley, en beide behoren tot de Audi groep.

Ducati en Lamborghini hebben ongeveer drie jaar geleden voor het eerst hun krachten gebundeld om de Ducati-Lamborghini Diavel 1260 te creëren, een exclusieve limited-edition power cruiser die in slechts enkele weken was uitverkocht. Het doel met de Streetfighter V4 Lamborghini is om dat succes te herhalen. De motorfiets heeft een productierun van 630 genummerde eenheden, plus 63 extra; het getal eert de geboortedatum van Lamborghini, die in 1963 werd opgericht. Dit zullen Speciale Clienti-motorfietsen zijn, wat betekent dat kopers in staat zullen zijn om de motorfietsen aan te passen, van de kleur van de remklauw tot de stijl van het zadel.

Exclusief kleurenschema

Het concept is om de Streetfighter V4 te koppelen aan de nieuwste versie van de Lamborghini Huracán STO, voornamelijk door middel van een exclusief kleurenschema op basis van Verde Citrea-metallic groen met accenten van Arancio Dac-oranje. Het belangrijkste cosmetische kenmerk is een groot nummer ‘63’ op de zijkant van de tank.

Het technische hart van deze speciale editie is gebaseerd op de standaard Streetfighter V4, aangedreven door Ducati’s 208 pk, 1103cc V-4 uitgerust met een speciaal titanium Akrapovič-uitlaatsysteem en een Superbike-stijl droge koppeling met een open koolstofvezel deksel. Het chassis maakt gebruik van de sterke constructie van de motor met als gezichtsbepalend element het blok, in combinatie met de piramidevormige aluminium structuur die het balhoofd aan de bovenkant plaatst.

Öhlins Smart EC 2.0-actieve units

De ophanging bestaat uit elektronisch gestuurde Öhlins Smart EC 2.0-actieve units, voor en achter. Het remsysteem is van Brembo in de vorm van een schijfrem voor met dubbele 330mm-schijven en Stylema Brembo-vierzuigerremklauwen, die ook de oranje Arancio Dac-behandeling krijgen. Het totaalgewicht is naar verluidt 198 kilo.

De Lamborghini inspiratie gaat veel verder dan de lak en bevat een aantal styling elementen, zoals koellucht inlaten aan de voorkant, extra hete lucht uitstroom louvres, allemaal in koolstofvezel in plaats van het gebruikelijke plastic.

De Ducati Streetfighter V4 Lamborghini zal in april 2023 in de verkoop gaan en elke eenheid wordt geïdentificeerd door een genummerd label. Van de 630 eenheden, zullen er 63 nog exclusiever zijn, gereserveerd voor Lamborghini klanten, en zullen worden geleverd in een van de Lamborghini Huracán kleuren en met meer exclusieve componenten.

De leveringen in de VS beginnen in mei 2023. De prijzen voor de Streetfighter V4 Lamborghini beginnen met een prijskaartje vanaf zo’n 70.000 euro (ex. BPM), terwijl de Streetfighter V4 Lamborghini Speciale Clienti vanaf zo’n 85.000 euro moet gaan kosten.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen