Ducati opent dochteronderneming in Brazilië

Op zoek naar nieuwe (groei)markten heeft Ducati een dochteronderneming geopend in Brazilië. Hiervoor is de relatie met de Izzo group beëindigd en start  Ducati de Ducati do Brasil Indústria e Comércio de Motocicletas Ltda. Vanaf deze maand heeft de Braziliaanse dochteronderneming de distributie en service van Ducat’s in het hele land.

Om misverstanden te voorkomen, Ducati Motor Holding S.p.A heeft de volledige controle over het nieuwe bedrijf. De productie in de fabriek in Manaus zal de komende weken starten, waarna de eerste motorfietsen afgeleverd worden in deze groeiende en ontwikkelende markt.

Gabriele Del Torchio, CEO: “De Braziliaanse motorfietsmarkt is de derde grootste en een van de meest interessante markten ter wereld. Ducati heeft een sterk imago in dit land en wij worden hierin gesteund door vele enthousiaste Ducatisti, motorrijders en fans. De opening van deze nieuwe dochteronderneming en het feit dat onze motorfietsen worden geassembleerd in Manaus bewijst onze focus op de Braziliaanse markt.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?