20.8 C
Nederland
maandag 23 mei 2022

VVD: geen APK-keuring

Goed nieuws. VVD Tweede Kamerlid Ton Elias (geen familie van…) blijft zich verzetten tegen een door de Europese Commissie voorgestelde APK-keuring. Sterker nog, Elias roept Minister Schultz-van Haegen (Infrastructuur) op een zeer krachtig signaal af te geven in de richting van Europa.

Elias: “Dit rare voorstel voegt helemaal niets toe aan het goedwerkende Nederlandse APK-systeem. Het brengt in de eerste plaats alleen maar een enorme administratieve last met zich mee. Daarnaast, zo blijkt uit onderzoek, is de eventuele winst in verkeersveiligheid zeer klein. Bovendien wil de commissie een keuring opleggen aan onder meer motorfietsen.”

“Dat bestaat helemaal niet in Nederland. Als wij een APK-keuring voor brommers en motoren willen, maken we dat in Nederland zelf wel uit,’ aldus het Kamerlid dat kan rekenen op een flinke meerderheid. Het AO Transportraad, waarin bovenstaande een grote rol speelt, is vandaag tussen 13.00 uur en 15.00 in de Tweede Kamer. Later meer over de uitkomsten van deze raad.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen