woensdag 4 oktober 2023

Ducati World Premiere 2022/7: (X)Diavel

Zevende aflevering van de Ducati Premiere. Met Elegance Unlimited hebben we het over een speciale versie, waarschijnlijk van de XDiavel.

De koplamp is onmiskenbaar van de Diavel, de X op de achtergrond is een andere onmiskenbare aanwijzing: de zevende aflevering van de Ducati World Premiere 2022, die vorige week werd aangekondigd, zal vrijwel zeker een XDiavel in de hoofdrol hebben. En terwijl de titel ‘Elegantie. Unlimited.’ zou kunnen duiden op een beetje van alles in de Diavel of XDiavel-wereld, het persbericht dat de presentatie aankondigt (donderdag de 14e om 16.00 uur op het Ducati kanaal) biedt nog een paar aanwijzingen.

Worden Ducati Panigale V4 SP2 en R onthuld op Ducati World Première 2022?

Er wordt zelfs uitdrukkelijk gesproken over ‘een speciale motorfiets, die in staat is technologie en innovatie te combineren met de uitmuntendheid van Made in Italy-design en vakmanschap’, wat natuurlijk doet denken aan een speciale serie, vrijwel zeker gelimiteerd of op zijn minst genummerd, misschien met een verwijzing naar een ander Italiaans merk zoals reeds is gebeurd met de Lamborghini Diavel.

De samenwerking met het bedrijf uit Sant’Agata is inmiddels een geconsolideerde traditie – het merk Lamborghini prijkte al meerdere malen op de kuip van de Desmosedici van Team Pramac. Maar voor deze versie zouden we misschien aan een ander merk denken. Over twee dagen weten we alles.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image