maandag 15 april 2024

Kawasaki Ninja ZX-7R – in krat – klaar voor de veiling!

Een gloednieuwe Kawasaki Ninja ZX-7R K2, nog in zijn krat, wordt geveild. En er zijn nog maar een paar dagen om erop te bieden!

Voor veel motorfietsverzamelaars is een speciale homologatiemotor met een lage kilometerstand de kers op de taart van een groep begeerlijke motorfietsen. Het enige wat daar echt bovenuit kan steken, is een nieuw, nog in de krat verkerend exemplaar van een iconische machine.

Te koop op de gespecialiseerde veilingwebsite Iconic Motorbike Auctions. De verkoop biedt de kans om het zeer begeerlijke ‘K’-model van de ZX-7R te bemachtigen. De motorfiets werd  geproduceerd tussen 1991-1992, waardoor Kawasaki kon deelnemen aan het AMA Superbike kampioenschap.

Naast de standaard ZX-7R beschikt de K2 over een motorblok dat door Kawasaki’s race-ingenieurs werd ontwikkeld en die ongeveer 120 pk levert, een close-ratio versnellingsbak en Keihin 39mm-flat slide carburateurs. De motorfiets heeft ook een lichtgewicht aluminium brandstoftank en een subframe dat lichter is dan standaard, compleet met eenpersoons racezadel. Het chassis van de motorfiets is voorzien van volledig instelbare vering, compleet met separaat reservoir achterschokdemper, die volledig instelbaar is.

Zeldzame Rau Kawasaki GPZ1100 onder de hamer

Een handige truc om een homologatiespecial van de ZX-R7 te onderscheiden van een standaardmotor is het kleine, afgeronde gaatje in de zijbeplating van de motorfiets. Het doel ervan was de afstelling van de Keihin flat slide carb’s mogelijk te maken. De standaard wegmotor met zijn gewone CV’s had geen afstelling nodig, dus ook geen gat.

Om eerlijk te zijn, is al het bovenstaande niet relevant voor de toekomstige eigenaar. De kans dat deze motor ooit uit het krat op de weg komt is heel klein.

Bron: visordown

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen