woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Duitse winterbandenplicht voor motoren van de baan

Niet dat we in dikke sneeuw op de motor door Duitsland toeren. Maar het is goed te weten dat de winterbandenplicht voor motoren er is komen te vervallen.

Hoewel er steeds meer winterbanden voor motoren komen – het Turkse Anlas (zie foto, import Hocoparts) heeft maar liefst 40 verschillende bandenmaten – is het aanbod nog steeds beperkt. Wilde je met je motor door winters Duitsland tuffen, kon dat niet omdat er geen winterband voor je motor te krijgen was. Die plicht is weer van de baan en je kunt met een gerust hard met je Pilot 5 weer door Duitsland rijden.

Maar pas op: het schijnt er in de winter best glad te kunnen zijn…

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen