Duitse winterbandenplicht voor motoren van de baan

Niet dat we in dikke sneeuw op de motor door Duitsland toeren. Maar het is goed te weten dat de winterbandenplicht voor motoren er is komen te vervallen.

Hoewel er steeds meer winterbanden voor motoren komen – het Turkse Anlas (zie foto, import Hocoparts) heeft maar liefst 40 verschillende bandenmaten – is het aanbod nog steeds beperkt. Wilde je met je motor door winters Duitsland tuffen, kon dat niet omdat er geen winterband voor je motor te krijgen was. Die plicht is weer van de baan en je kunt met een gerust hard met je Pilot 5 weer door Duitsland rijden.

Maar pas op: het schijnt er in de winter best glad te kunnen zijn…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.