Duizend euro boete voor inhalen agent

Een 29-jarige man reed ’s ochtends 175 kilometer per uur over de Zuiderzeeweg in Middenmeer en haalde daarbij een andere motorrijder in. Die haakte vervolgens met dezelfde snelheid aan, want de motorrijder was een motoragent in burger. Een boete van 1000 euro was het gevolg, zo schrijft NHNieuws.

De maximumsnelheid op die weg was 80 kilometer per uur. Met bijna 100 kilometer te hard kon de motorrijder dus zijn rijbewijs inleveren. Wellicht dacht de Poolse man dat hij er met zijn Poolse kenteken wel onderuit kwam. Niet alle boetes worden in EU-landen netjes betaald, zo schreven we laatst. Bij een staande houding moet de overtreder echter vaak alles contant aftikken en bovendien bleek de man al langer dan een half jaar in Nederland te wonen. Daarom komt de belastingdienst ook nog even langs voor een naheffing wegenbelasting.

Foto: ANP

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.