maandag 4 december 2023

Dunlop komt met band voor klassiekers UPDATE

UPDATE 25-1-2013
Inmiddels heeft importeur Hoco Parts de prijzen bekend gemaakt van de nieuwe StreetSmart. Hoewel, gezien de vele mogelijkheden gaat het hier om een vanaf prijs. Een gunstige vanaf prijs mogen we wel zeggen want de nieuwe Dunlop´s beginnen vanaf 87,50 euro. Niet alleen het uiterlijk is dus ouderwets… Aanvullende product- en dealerinformatie kun je vinden op www.dunlopmotorcycle.eu of kijk voor het laatste nieuws over Dunlop en de andere Hoco Parts-producten op www.facebook.com/hocopartsnews.

BERICHT 17-1-2013
Op bovenstaande foto zie je ´m in actie, de Dunlop StreetSmart. Een moderne band met een klassiek ontwerp. Waarom? Recent onderzoek toont aan dat klassieke motoren populair zijn in Europa. In Duitsland alleen al blijkt uit de cijfers dat de gemiddelde leeftijd van de motoren op de weg is gestegen van twaalf naar veertien jaar in slechts vier jaar tijd. Vooral omdat steeds meer veertig- en vijftigplussers op de motor stappen. Deze gegevens worden overigens ondersteund door de verkoopcijfers in de belangrijkste Europese markten.

De StreetSmart is ontworpen als upgrade voor de Arrowmax GT501 Touring Bias-band en vervangt tevens de Arrowmax D103. De nieuwe banden hebben verbeterde technologieën op het vlak van karkasconstructie en compounds. Deze leveren, volgens Dunlop om misverstanden te voorkomen, een verbeterd stuurgedrag op. De band is voorzien van een nieuwe generatie silica-compound, die een betere grip in koude en natte omstandigheden biedt aldus de bandenfabrikant.

De nieuwe band is ontworpen met de nieuwste computergebaseerde ontwerptools. Met de nieuwe technologie konden de ontwerpers de vorm van de gemonteerde en op druk gebrachte band zo dicht mogelijk benaderen aan de vorm van de onopgepompte band, zodat de totale spanning op het karkas significant kon worden gereduceerd.

De StreetSmart is per direct beschikbaar. Prijzen volgen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image