maandag 3 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Herlings genomineerd UPDATE

UPDATE 13-12-2011
Atlete Dafne Schippers heeft gisteren in Den Haag bij het NOC*NSF-sportgala de prijs voor het Young Talent 2011 in ontvangst mogen nemen. Schippers werd verkozen boven motorcrosser Jeffrey Herlings en zwemster Sharon van Rouwendaal.

Wielrenner Johnny Hoogerland was uit Italië overgevlogen om de prijs uit te reiken. Schippers, actief op de meerkamp en de sprint, werd dit jaar negende op de 200 meter bij de WK in Daegu. Zowel op dit onderdeel als de meerkamp is ze genomineerd voor de Spelen van Londen.

BERICHT 29-11-2011
Jeffrey Herlings is genomineerd voor de verkiezing van talent van het jaar. De winnaar wordt bekend tijdens het jaarlijkse Sportgala van koepelorganisatie NOC*NSF. De 17-jarige Herlings werd dit jaar Nederlands kampioen motorcross in de MX2-klasse en veroverde in het WK MX2 een zilveren plak.

Andere genomineerden voor de talentprijs zijn zwemster Sharon van Rouwendaal (18) en atlete Dafne Schippers (19). Rouwendaal is houdster van een aantal Nederlandse records en won bij het NK Lange Baan drie titels. Ook Schippers was dit jaar een paar keer de beste van ons land en wist zich daarnaast goed staande te houden tijdens het WK. Kortom, pittige kost voor Herlings.

Het gala vindt plaats op maandag 12 december en wordt vanaf 20.30 uur rechtstreeks uitgezonden op Nederland 1. Wij zitten op de bank om te zien of eindelijk een motorsporter door kan dringen in de ivoren toren van de NOC*NSF.

Bron: ANP, NOS en Wikipedia
Foto: KTM

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen