EBR 1190SX onthuld

Je kon er op wachten, en zoals Eric Buell Racing het ook zegt the wait is over. Eric Buell Racing onthult de 1190SX.

De naked versie van de 1190RX superbike van Eric Buell lijkt, behalve het ontbreken van de kuip en het toevoegen van een stuur in plaats van clip-ons, weinig veranderd ten opzichte van het straatmodel waarmee EBR momenteel aan het World Superbike kampioenschap deelneemt.

“Met deze naked bike stapt EBR een belangrijk segment in de Europese markt in,” aldus Edwin Belonje, Managing Director EBR Europe. “De 1190SX zal zonder twijfel de verkoop van EBR opschroeven en de naamsbekendheid vergroten.”

Verdere gegevens geeft EBR nog niet vrij, maar het kleine dashboard lijkt op het standaard exemplaar. Je mag er dus vanuit gaan dat ook de elektronica niet veel zal schelen van wat de gekuipte uitvoering meekrijgt. Inclusief de verstelbare traction control dus.

Op 4 juli maakt Eric Buell Racing meer bekend over de 1190SX.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?