EBR AX komt pas in 2016

We kennen de EBR 1190RX inmiddels, in onze test bestempeld als ‘de betere Buell’. En eerder dit jaar zagen we ook al deze EBR 1190SX die volgend jaar op de markt komt. Op het derde model, de AX, zitten we al een tijdje te wachten. De allroad-EBR met heel veel pk’s en veel sportieve dadendrang. Op EBR.com staat de AX al een tijdje als ‘future model’ vermeld.

In een vraaggesprek met Autoevolution.com heeft EBR nu bevestigd dat de AX helaas pas op z’n vroegst in 2016 komt. Kennelijk is het plan er al een tijdje, maar is er van echt ontwikkelingswerk nog geen sprake.

Profielschetsen of powertargets zijn dan ook nog niet bekend, maar Erik Buell kennende zullen er nauwelijks concessies worden gedaan. Op z’n EBR’s betekent dat dus een hardcore allroad die vooral op het sportieve vlak indruk zal maken. Een vergelijk met de nieuwe Ducati Multistrada lijkt voor de hand te liggen.  

Hmm, nog ‘heel eventjes wachten’, dus…

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?