donderdag 2 februari 2023

EBR AX komt pas in 2016

We kennen de EBR 1190RX inmiddels, in onze test bestempeld als ‘de betere Buell’. En eerder dit jaar zagen we ook al deze EBR 1190SX die volgend jaar op de markt komt. Op het derde model, de AX, zitten we al een tijdje te wachten. De allroad-EBR met heel veel pk’s en veel sportieve dadendrang. Op EBR.com staat de AX al een tijdje als ‘future model’ vermeld.

In een vraaggesprek met Autoevolution.com heeft EBR nu bevestigd dat de AX helaas pas op z’n vroegst in 2016 komt. Kennelijk is het plan er al een tijdje, maar is er van echt ontwikkelingswerk nog geen sprake.

Profielschetsen of powertargets zijn dan ook nog niet bekend, maar Erik Buell kennende zullen er nauwelijks concessies worden gedaan. Op z’n EBR’s betekent dat dus een hardcore allroad die vooral op het sportieve vlak indruk zal maken. Een vergelijk met de nieuwe Ducati Multistrada lijkt voor de hand te liggen.  

Hmm, nog ‘heel eventjes wachten’, dus…

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen