Edwards geopereerd aan sleutelbeen

MotoGP/CRT-coureur Colin Edwards is voorlopig uit de roulatie. De 38-jarige Amerikaan onderging deze week in een ziekenhuis in Barcelona een operatie aan zijn sleutelbeen. Edwards brak afgelopen weekeinde het bot op vijf plaatsen door een val in een trainingssessie voor de Grand Prix van Portugal, waarbij het ongelukkig werd aangetikt door Randy de Puniet.

Artsen waren twee uur bezig om het sleutelbeen met titaniumplaatjes aaneen te schroeven. Edwards keert vermoedelijk deze week terug naar de Verenigde Staten om te revalideren. De 'Texas Tornado' kan volgens zijn team begin juni bij de GP van Catalonië zijn rentree maken in het wereldkampioenschap van de MotoGP. Dat zou goed zijn want dan is hij er tijdens de TT gewoon bij!

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.