Een Adventure voor Jan Modaal

Waar alle onthullingen de afgelopen weken focussen op pk’s en elektronica, mikt KTM met deze nieuwe 1050 Adventure juist op de markt van betaalbare allroads. Tja, KTM kan het zich imago-technisch veroorloven na het showen van deze Super-Adventure.

De V-twin met 1050cc aan cilinderinhoud levert keurig 95 pk, en daarmee is het een mooie tegenstrever voor motorfietsen zoals de Suzuki V-Strom 1000. En nog belangrijker: deze 1050 is geschikt om terug te tunen zodat je er met een A2-rijbewijs op mag rijden. Wellicht ook de reden waarom dit nieuwe model alleen in Europa leverbaar wordt en waarom het zadel lager is voor meer controle.

Hoewel het dus een uitgeklede Adventure is, komt -ie wel keurig met slipperclutch, tractiecontrole, WP-vering, Brembo-remmerij en ABS. Iets kaler zijn de wielen, geen spaakwielen maar ‘gewone’ wielen. 

Over de prijs wordt nog met geen woord gerept, maar die zal competitief zijn. We zijn benieuwd!

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?