donderdag 28 maart 2024

Een Adventure voor Jan Modaal

Waar alle onthullingen de afgelopen weken focussen op pk’s en elektronica, mikt KTM met deze nieuwe 1050 Adventure juist op de markt van betaalbare allroads. Tja, KTM kan het zich imago-technisch veroorloven na het showen van deze Super-Adventure.

De V-twin met 1050cc aan cilinderinhoud levert keurig 95 pk, en daarmee is het een mooie tegenstrever voor motorfietsen zoals de Suzuki V-Strom 1000. En nog belangrijker: deze 1050 is geschikt om terug te tunen zodat je er met een A2-rijbewijs op mag rijden. Wellicht ook de reden waarom dit nieuwe model alleen in Europa leverbaar wordt en waarom het zadel lager is voor meer controle.

Hoewel het dus een uitgeklede Adventure is, komt -ie wel keurig met slipperclutch, tractiecontrole, WP-vering, Brembo-remmerij en ABS. Iets kaler zijn de wielen, geen spaakwielen maar ‘gewone’ wielen. 

Over de prijs wordt nog met geen woord gerept, maar die zal competitief zijn. We zijn benieuwd!

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen