Een beetje zicht op de Aprilia RS 600

Een motor waar we best wel naar uitkijken, is de Aprilia RS 660. De sportmotor waarover al tijden wordt gesproken, zou het middelzware tweecilindersegment wel eens op z’n kop kunnen zetten. Naar verluid zou de twin goed zijn voor zo’n 100 pk. Het blok van de RS 660 is in feite het V4 blok waarvan de achterste cilinders zijn verwijderd.

Weinig tot niets was bekend over hoe de Aprilia er in het echt uit zou gaan zien. Totdat gisteren op het Twitterkanaal van Aprilia een – donkere – foto verscheen. Als je die met Photoshop bewerkt, zie je dat veel van de concept RS 660 is overgenomen door de productie RS 660.

Interessant is de vraag wat Aprilia nog meer gaat bouwen rond dit blok. Een naked ligt voor de hand, een adventure evenzo.  

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?