dinsdag 23 april 2024

Een beetje zicht op de Aprilia RS 600

Een motor waar we best wel naar uitkijken, is de Aprilia RS 660. De sportmotor waarover al tijden wordt gesproken, zou het middelzware tweecilindersegment wel eens op z’n kop kunnen zetten. Naar verluid zou de twin goed zijn voor zo’n 100 pk. Het blok van de RS 660 is in feite het V4 blok waarvan de achterste cilinders zijn verwijderd.

Weinig tot niets was bekend over hoe de Aprilia er in het echt uit zou gaan zien. Totdat gisteren op het Twitterkanaal van Aprilia een – donkere – foto verscheen. Als je die met Photoshop bewerkt, zie je dat veel van de concept RS 660 is overgenomen door de productie RS 660.

Interessant is de vraag wat Aprilia nog meer gaat bouwen rond dit blok. Een naked ligt voor de hand, een adventure evenzo.  

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen