Het jaar 2016 op MOTOR.nl

Als je het ons vraagt was 2016 een mooi motorjaar. Om het jaar goed af te sluiten waren dit de top vijf artikelen die jullie in 2016 het interessantst vonden:

Nummer 1: Zes dingen die alleen motorrijders begrijpen

Groeten, gas lost (bijna) alles op, kijken is iets anders dan zien en nog drie dingen die alleen motorrijders begrijpen. Dit vonden jullie het interessante artikel van 2016. Volg MOTO73, MOTOR.nl, MOTOR Magazine en Classic & Retro ook op facebook om niets meer te missen!

Nummer 2: Video: Politieachtervolging

Een motorrijder werd in mei dit jaar in Drachten aangehouden door een motoragent die om zijn rijbewijs vroeg. Hierop ging de 18-jarige man uit Oudega ervandoor en zette de politie de achtervolging in. De agent kon de Suzuki-rijder niet bijhouden. Sensatie!

Nummer 3: Techniek: Dagen van de nokkenas geteld

Wat als je die nokkenassen en de bijbehorende aandrijving – zwaar als ze zijn – gewoon weg kon laten? De Zweedse autofabrikant Koeningsegg past dat idee nu toe in auto’s. Door middel van elektronisch aangestuurde kleppen, gekoppeld aan slimme computers, kan aangepast worden hoeveel lift en overlap de motor op elk moment nodig heeft.

Nummer 4: Snelwegborden TT Circuit moeten weg

De borden op de snelweg die zijn bedoeld voor het TT Circuit zouden moeten worden verwijderd. De gemeente Assen moet de borden langs de A28 en A37 moeten weghalen, omdat een locatie hiervoor minimaal 1,5 miljoen bezoekers moet trekken op jaarbasis.

Nummer 5: Helmen: Alles wat je moet weten

E-nummers, de maat, sluitingen… zie je door de bomen het bos niet meer? Alles wat je moet weten over helmen. Want ‘goedgekeurd’, betekent niet altijd dat een helm goed is! 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.