vrijdag 26 april 2024

‘Snelwegborden TT circuit moeten weg’

De borden op de snelweg die zijn bedoeld voor het TT Circuit moeten worden verwijderd, zo vermeldt het Dagblad van het Noorden. Het idee komt van Rijkswaterstaat. De minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen, is het nu eens met het verbod. De gemeente Assen zou de borden langs de A28 en A37 nu moeten verwijderen.

De gemeente Assen heeft de borden zelf laten maken, met daarop de naam van Rijkswaterstaat. Nu stelt dezelfde dienst dat de gemeente daar nooit toestemming voor heeft gekregen. Volgens de regels moet een locatie minimaal 1,5 miljoen bezoekers trekken op jaarbasis. Het TT circuit zou daar niet aan voldoen. Ook de bewegwijzering naar herinneringscentrum Westerbork en dierentuin Wildlands zou er aan moeten geloven. 

In juni werden er al Kamervragen over gesteld. Eén van de argumenten om de borden te laten staan is dat Rijkswaterstaat juist in de regio wat flexibeler zou moeten omgaan met regels rondom snelwegborden. Politici in Drenthe noemen de houding van Rijkswaterstaat ‘Randstaddenken’.

Foto: Google

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen