woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

‘Snelwegborden TT circuit moeten weg’

De borden op de snelweg die zijn bedoeld voor het TT Circuit moeten worden verwijderd, zo vermeldt het Dagblad van het Noorden. Het idee komt van Rijkswaterstaat. De minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen, is het nu eens met het verbod. De gemeente Assen zou de borden langs de A28 en A37 nu moeten verwijderen.

De gemeente Assen heeft de borden zelf laten maken, met daarop de naam van Rijkswaterstaat. Nu stelt dezelfde dienst dat de gemeente daar nooit toestemming voor heeft gekregen. Volgens de regels moet een locatie minimaal 1,5 miljoen bezoekers trekken op jaarbasis. Het TT circuit zou daar niet aan voldoen. Ook de bewegwijzering naar herinneringscentrum Westerbork en dierentuin Wildlands zou er aan moeten geloven. 

In juni werden er al Kamervragen over gesteld. Eén van de argumenten om de borden te laten staan is dat Rijkswaterstaat juist in de regio wat flexibeler zou moeten omgaan met regels rondom snelwegborden. Politici in Drenthe noemen de houding van Rijkswaterstaat ‘Randstaddenken’.

Foto: Google

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen