‘Snelwegborden TT circuit moeten weg’

De borden op de snelweg die zijn bedoeld voor het TT Circuit moeten worden verwijderd, zo vermeldt het Dagblad van het Noorden. Het idee komt van Rijkswaterstaat. De minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen, is het nu eens met het verbod. De gemeente Assen zou de borden langs de A28 en A37 nu moeten verwijderen.

De gemeente Assen heeft de borden zelf laten maken, met daarop de naam van Rijkswaterstaat. Nu stelt dezelfde dienst dat de gemeente daar nooit toestemming voor heeft gekregen. Volgens de regels moet een locatie minimaal 1,5 miljoen bezoekers trekken op jaarbasis. Het TT circuit zou daar niet aan voldoen. Ook de bewegwijzering naar herinneringscentrum Westerbork en dierentuin Wildlands zou er aan moeten geloven. 

In juni werden er al Kamervragen over gesteld. Eén van de argumenten om de borden te laten staan is dat Rijkswaterstaat juist in de regio wat flexibeler zou moeten omgaan met regels rondom snelwegborden. Politici in Drenthe noemen de houding van Rijkswaterstaat ‘Randstaddenken’.

Foto: Google

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.