maandag 4 december 2023

Eerste foto productiemodel Husqvarna Norden 901 gelekt

De Husqvarna Norden 901 zagen we voor het eerst als conceptbike op de EICMA 2019 in Milaan. Tot nu toe was er niet bekend dat Husqvarna deze motor ook daadwerkelijk in productie zou brengen. Nu is er een afbeelding gelekt waarop een productiemodel van de Nordon 901 te zien is. De zou afbeelding zou afkomstig zijn uit een interne presentatie voor Husqvarna-dealers. Kunnen we in 2021 de Husqvarna Norden 901 verwachten?

Hoewel het beeld vrij korrelig is, zie je wel dat de Norden zijn moderne kuip, koplamp en opstelling van de mistlampen heeft behouden.

Onderhuids wordt de Norden aangedreven door dezelfde 889,5 cc parallel-twin van de 890 Adventure. De motor is afgestemd op avontuurlijk gebruik, maar ook op de weg staat-ie z’n mannetje. De Husqvarna zou best wel eens de lichtste in z’n klasse kunnen zijn. Dat-ie avontuurlijke genen heeft, bewijzen de velgmaten: 21″ voor en 18″ achter, en natuurlijk gespaakt. De motor maakt gebruik van hoogwaardige, verstelbare vering, geleverd door WP.

De Husky gaat de strijd aan met motoren als de Triumph Tiger 900 en de Yamaha Ténéré 700 van Yamaha.

De Husqvarna Norden 901 zoals deze werd gepresenteerd als conceptbike tijdens de EICMA 2019:

https://www.instagram.com/p/B4hs0AtHJ-J/?utm_source=ig_web_copy_link
Maikel Sneek
Maikel Sneek
Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor Motor.NL offline en online samen.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image