Suzuki viert 100 jaar met gewaagde nieuwe graphics

Dit jaar is er een die je zo snel mogelijk wil vergeten. Voor Suzuki Motor is 2020 een belangrijk jaar. Honderd jaar geleden werd de Suzuki Loom Manufacturing Co. door Michio Suzuki opgericht.

Om deze mijlpaal te vieren, doet Suzuki Motor wat het het beste kan: gewaagde graphics. Zo krijgen de drie GSX-R-modellen een speciale 100e verjaardagopdruk, die sterk georiënteerd is op het MotoGP-programma.

Suzuki GSX-R600
Suzuki GSX-R750
Suzuki GSX-1000

Deze speciale kleuren voor de GSX-R600, GSX-R750 en GSX-R1000R zijn slechts beperkt leverbaar en worden verkocht als 2021 modeljaarmachines.

Voor degenen die niet de wiskunde doen, vertegenwoordigen deze prijzen op de 100ste verjaardagsfietsen een verhoging van $300 op het prijskaartje GSX-R1000R, en een verhoging van $200 op de prijskaartjes GSX-R600/750, wat een bescheiden hobbel is.

Extra punten voor de nerd: 2020 is eigenlijk het 110ste jaar van oprichting voor Suzuki. Al in 1909 deed Michio Suzuki zaken onder de naam Suzuki Loom Works. Voor dubbele nerdpunten: 2020 is ook jaar waarin de 60e verjaardag voor het racen van Suzuki. Daarom gebruikt het MotoGP-team dit seizoen een retro-geïnspireerde kleurstelling op de GSX-RR-racefiets.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?