Eerste teaser van de 2021 Ducati Monster

De Spaanse dochteronderneming van Ducati stuurt een eerste beeld van de benzinetank van de 2021 Ducati Monster.

Dankzij Ducati España hebben we ook het laatste stukje van de puzzel in handen die Ducati World Première 2021 heet. Een week eerder dan de bedoeling, want de Monster zou de hoofdpersoon zijn van de vijfde aflevering. Vanavond kijken we naar de vierde, waarin de Diavel Lamborghini zal opdraven.

Een verrassing is het niet. In oktober ontvingen we de ‘technische’ bevestiging van de nieuwe Monster als Nieuw voor 2021. Maar we zijn natuurlijk nog wel nieuwsgierig, want er staat ons een rigoureuze verandering te wachten. Best lastig, als je weet dat de oer-Monster aan de oorsprong stond van een heel nieuw segment.

2021 Ducati Diavel 1260 Lamborghini: DNA van Motor Valley

De 2021 Ducati Monster zal in feite een generatievernieuwing betekenen, zonder trellis-frame. Dat zat worden opgevolgd door een frame dat vergelijkbaar is met het frame van de Panigale V4 en de Streetfighter V4. Dat houdt onvermijdelijk de keuze in van een ander blok dan de Testastretta 11°. Het zou wel eens het blok kunnen zijn van de Panigale V2. Qua prestaties kan die een wedstrijd aan met het ‘oude’ 1200-blok uit de zwaarste Monster.

Het beeld in de Spaanse tweet biedt niet veel aanknopingspunten: je ziet alleen een tank en wat onmiskenbaar het been is van één van de officiële Ducati Superbike-coureurs. Waarschijnlijk is het Scott Redding, omdat Rinaldi pas vanaf 1 januari deel uit maakt van het team.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?