woensdag 15 mei 2024

EICMA 2023: 2024 Kawasaki Z 7 Hybrid

Onze man is net terug van de persintroductie van de in alle opzichten bijzondere Ninja 7 Hybrid, en daar is de volgende telg in de hybride familie al! Kawasaki verdubbelt op EICMA z’n gamma met de aankondiging van de al even unieke 2024 Z 7 Hybrid.

Onderhuids identiek

Laat ons met de deur in huis vallen: de 2024 Z 7 Hybrid verschilt onderhuids niet zo heel veel met de Ninja 7 Hybrid. Ze maken beide gebruik van dezelfde, baanbrekende technologie, maar de ene doet ‘t met kuipwerk en de andere staat in z’n nakie. Het frame, subframe en de swingarm zijn identiek aan de Ninja, enkel de uitgeklede Sugomi-stijl onderscheidt ‘m van zijn broertje.

Test 2024 Kawasaki Ninja 7 Hybrid: een blik op de toekomst of een imago-kwestie?

Dubbele motor, drie manieren van rijden

Net zoals de Ninja 7 Hybrid beschikt de Z 7 Hybrid over twee krachtbronnen, een 43,5 kW sterke, 451cc watergekoelde viertakt tweecilinder verbrandingsmotor, en een 9 kW elektrische tractiemotor. Op die manier kan je op drie manieren met de machine aan de rol.

Als volledige EV met automatische transmissie. Op die manier is de Z 7 Hybrid geschikt voor emissievrije zones en kan hij 12 km zuiver elektrisch rijden voordat de verbrandingsmotor naadloos de accu oplaadt – hybride, weet u nog?

In de Eco-Hybrid-modus werkt de elektromotor in harmonie met de verbrandingsmotor en biedt zo een “best of both worlds”-oplossing. Die biedt de keuze uit een automatische transmissie met zes versnellingen of handmatige versnellingskeuze via schakelpeddels op het linkerhandvat – dat uiteraard geen koppelingshendel heeft. Aanvullend heeft de Z 7 Hybrid ook een ‘wandelmodus’ voor gemakkelijk manoeuvreren en parkeren en een automatische stop bij stilstand.

Als het wat sportiever mag, dan vloeien de benzinemotor en de elektrische motor perfect samen in de sportmodus: met de  “E-Boost”-functie (via een peddelschakelaar op het rechter stuur) krijg je effectief al het potentiële vermogen gedurende 5 seconden ter beschikking. Ideaal voor een stoplichtenspurtje of voor wat extra peper bij een inhaalmanoeuvre. Het beste van twee werelden.

Beschikbaarheid en kleuren

De Z 7 Hybrid zal naar verwachting in het voorjaar van 2024 te koop zijn, in de volgende kleurstellingen:

  • Metallic Bright Silver/Metallic Matte Lime Green/Ebony
  • Metallic Matte Graphenesteel Gray/Ebony/Metallic Graphite Gray
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen