22.3 C
Nederland
vrijdag 20 mei 2022

Husqvarna pakt uit op de EICMA

Op de EICMA in Milaan onthulde Husqvarna zojuist de Vitpilen 401. Of eigenlijk namen zij de eerste productieversie mee. Husqvarna bevestigde namelijk al eerder dat hij in productie genomen zou worden. Het merk was al langer bezig met het concept en presenteerde deze al op de EICMA in 2014. 

Dit was het jaar dat het Zweedse merk door Pierer Industries AG was overgenomen. Oftewel het moederbedrijf achter Husaberg, maar ook achter KTM. En de invloed van dat laatste merk is te zien aan de Vitpilen. Want wat velen meteen opviel was dat hij wel erg veel leek op de KTM 390 Duke. Het wit en geel doet in een nanoseconde bevestigen dan we hier toch echt te maken hebben met een Husqvarna. Zoals wel meer ‘Huskies’ is ook deze dus grotendeel gekleurd zoals de vlag van moederland Zweden. De naam van het nieuwe model is volgens het merk geïnspireerd op de Husqvarna Silverpilen, een type dat veel heeft betekend voor het merk. Vitpilen betekent ‘witte pijl’. 

Voor en achter led-verlichting en WP-vering brengt wel een aardige glimlach op onze gezichten. Injectie met bijbehorende ride-by-wire is de enige elektronica die de Vitpilen krijgt. “Less is more”, moeten ze bij KTM Husqvarna gedacht hebben. Met zijn 44 pk op 9.000 tpm en 37 Nm bij 2000 toeren lager is de 375cc ééncilinder er één die volgens Husqvarna niet opschept over hoe race hij is.Volledig gericht op de rijderservaring van een straatmotor en ontdaan van alle bijzaken, zo is de Vipilen 401 bedoeld. Puur praktisch dus. En dat pakt voor sommige dingen wat beter uit dan voor andere. Zo kunnen we het clip-on stuur wel waarderen, de spiegels moeten we misschien even aan wennen. Toch al met al een motor die wij graag willen leren kennen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelDe Kawasaki Z900
Volgend artikelDe BMW HP4 Race

Gerelateerde artikelen