EICMA: Yamaha Tracer 900 en 900 GT

Daar is hij, de Tracer 900 GT. Geoptimaliseerd voor kilometervreters want hij is standaard uitgerust met twee 22 liter zijkoffers en het nieuwste TFT-dashboardscherm. Ook is de voorvork volledig instelbaar en de veervoorspanning van de achtervering valt met een knop makkelijk in te stellen. Verder is hij van extra elektronische luxe voorzien zoals cruisecontrol, een quickshifter en verwarmde handvatten. Voor de bijrijder is het comfort iets verbetert met nieuwe voetsteunen en handgrepen.

Raakt de basis Tracer 900 dan niet een beetje in de vergetelheid? Zeer zeker niet. Die krijgt namelijk ook wat kleine updates die voornamelijk op comfort zijn gericht. Een hoger windscherm bijvoorbeeld, maar ook andere die voetsteunen en hndgrepen waarmee de passagier iets prettiger meereist. Daarbij is de zitting voor zowel rijder als passagier ook onder handen genomen, overigens is de zitting instelbaar op twee hoogteposities zodat hij beter bij de rijder past. De vernieuwde aluminium swingarm en betere veerafstelling aan de achterzijde zorgen voor meer comfort op de lange afstanden. Gebruik je hem voor woon-werkverkeer? Komt dat even goed uit. Yamaha heeft het stuur minder breed gemaakt zodat je makkelijker door het verkeer komt.

[justified_image_grid ids=25755,25756,25757,25758,25759,25760,25761,25762,25763,25764,25765,25766]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?