Einde Victory Motorcyles

Het bedrijf achter Victory Motorcyles, Polaris Industries, heeft bekend gemaakt te gaan stoppen met het merk Victory. In een erg concurrerende motormarkt is het niet gelukt succesvol te zijn. Polaris zal dealers helpen om bestaande modellen te verkopen. Onderdelen worden nog tien jaar lang geleverd. Service en garantie ook. Het merk wordt langzaam afgebouwd. 

“Het was een heel moeilijk besluit. De laatste achttien jaar hebben we niet alleen middelen geïnvesteerd, maar ook onze hart en ziel. We zijn trotst op wat we hebben bereikt”, aldus Polaris CEO Scott Wine. Toch was dit duidelijk niet genoeg, het veroveren van marktaandeel viel tegen. Nog doorgaan met Victory zou veel geld kosten. Polaris heeft daarom besloten zich niet meer op Victory te gaan richten, maar op hun andere motormerk, Indian.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?

Neem een grote motor, plaats hem in een licht frame en verwijder daarna alle onnodige accessoires. Wat je overhoudt, is volgens Victory de formule voor de ‘modern American musclebike’. De Octane dus.