dinsdag 18 juni 2024

Eindelijk: een Triumph Daytona 1050R

Dankzij de hegemonie van de Triumph Daytona 675R (test) wachten we al jaren op een grote Daytona; een superbike. Vaak hebben we Triumph de vraag ook al voorgelegd maar het antwoord was telkens stellig: nee. De grote Daytona is niet in ontwikkeling en gaat er niet komen ook. De reden is simpel: superbikes worden nauwelijks verkocht en er valt maar weinig winst te behalen. Jammer, maar we begrijpen dat we van de Daytona 955 helaas geen opvolging krijgen.

‘Pure Triumph’, een Triumph-dealer uit het Engelse Wellingborough besloot echter het heft in eigen handen te nemen en bouwde bovenstaande Daytona 1050R. Ze namen een Triumph Speed Triple R als basis en door het kuipwerk van een Daytona 675 passend te maken was deze 1050 Daytona geboren. Door alles keurig passend en metend te maken lijkt het alsof de Triumph zo uit de fabriek is komen rollen.

Er blijkt veel animo voor de nieuwe creatie en er zijn al meerdere versies verkocht. Hoewel de 135 pk van het driecilinder motorblok bepaald niet mee kunnen komen in het huidige SBK-tijdperk. ‘Maar’, zo benadrukt Pure Triumph, ‘elke Daytona 1050R kan op maat gemaakt worden’. En dan luidt ons antwoord: ‘Doe ons er maar eentje met een snelle nokkenas en wat ander kietelwerk!’

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen