Eindelijk rust bij verkoopcijfers

Na een turbulent eerste halfjaar is de verkoop van gemotoriseerde tweewielers in het derde kwartaal van 2012 redelijk stabiel gebleven ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC. Er werden ‘slechts’ 135 minder motorfietsen verkocht.

De motorfietsverkoop kende een flinke opleving in augustus (+8,9 procent ten opzichte van augustus 2011). In het hele derde kwartaal werden 2.387 nieuwe motoren verkocht en dat zijn er 135 (5,4%) minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Tot en met september werden 9,4% minder motorfietsen verkocht dan in de eerste drie kwartalen vorig jaar: 9.012 stuks versus 9.944.

BMW is nog steeds het meest verkochte merk met 1.508 stuks en 16,7 procent marktaandeel. Honda (1.391 stuks, 15,4%) en Suzuki (1.025, 11,4%) completeren de top-3.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.