Boete vergeten alcoholtester uitgesteld

Alcohol en rijden is iets wat niet samen gaat. Dat weten wij wel maar bij de Fransen gaat het er blijkbaar lastiger in. De regering in Frankrijk wil het aantal ongevallen met alcohol in het verkeer verminderen. Zoals bekend zijn daarom sinds 1 juli 2012 alle bestuurders in Frankrijk verplicht een alcoholtester bij zich te hebben. Hoewel…
 
Vanaf 1 november zou je boete krijgen voor het niet in bezit hebben van zo’n tester. Maar Het Laatste Nieuws meldt dat wegens leveringsproblemen in sommige regio’s de maatregeling later in gaat. Tot 1 maart 2013 kom je er nog vanaf met een waarschuwing, daarna kan je een boete verwachten van ‘liefst’ 11 euro.
 

Foto: ANP
 
 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.