Elektrisch snel op straat

Mission Motorcycles lanceert twee 160 pk sterke elektro superbike-modellen die geschikt zijn voor op straat. De fabrikant werkt nauw samen met Mission Motors, die de Mission R al eerder als racemotor lieten debuteren. Nu kan iedereen dus op een elektrische superbike stappen. De R is de basisversie en kent een vanaf-prijs van 29.999 Amerikaanse dollars. Iets duurder (betere componenten) en exclusiever (veertig stuks!) is de RS, met een prijskaartje van 56.499 Amerikaanse dollars.

De 0 naar 60 mph (96,6 km/u) doen beide machines in drie seconden en kennen een top van rond de 150 mph (241,4 km/u). Een vol accupakket laat je pas in de steek bij 140 mijlen (225,3 km). Mission Motorcycles blijkt alleen goed spul te gebruiken, waardoor je Öhlins en Brembo aantreft op beide modellen. Zowel de R als RS zijn vanaf nu te bestellen op www.mission-motorcycles.com en zullen in de zomer van 2014 uitgeleverd worden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.