dinsdag 23 juli 2024

Triple voor Dunlop

Na de overwinning in de Superbike-race bleek Michael Dunlop ook de snelste te zijn in de Supersport- en Superstock-wedstrijd. De Noord-Ier wist op de Honda CBR600RR van MD Racing al in de eerste ronde een verschil van 4,5 seconde te maken met de concurrentie en die voorsprong gaf hij niet meer weg. Hierdoor behaalde Dunlop evenveel overwinningen als zijn vader Robert. Op het podium werd hij overigens vergezeld door zijn broer William die derde werd. De tweede plek was weggelegd voor Bruce Anstey.

Later op de dag liet Michael Dunlop wederom zien waarom hij een Dunlop is. De uitstekende vorm werd voortgezet in de Superstock TT. De 24-jarige Honda-coureur moest lang toezien dat Gary Johnson de race leidde, maar door een aantal ongekend snelle laatste ronden wist Dunlop zijn landgenoot toch te verslaan. Met een nieuw record (131,220 mph = 211,2 km/u) op de kop toe won hij met een voorsprong van 16,4 seconden op Johnson. De derde plaats was een prooi voor John McGuinness, die daardoor zijn 38ste podiumplek kon vieren.

Foto: IOMTT

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen