maandag 15 juli 2024

Energica wil elektrische aandrijving bevorderen door samen te werken

Om een snellere overgang naar elektrische motorfietsen mogelijk te maken, wil de Italiaanse motorfietsenfabrikant Energica intensiever samenwerken met andere bedrijven en ook zijn eigen technologie voor dit doel beschikbaar stellen.

Ducati Ghost: een hybride concept voor de toekomst

Intensieve samenwerking gepland

De fabrikant van elektrische motorfietsen heeft nu meer dan tien jaar ervaring op dit gebied en leverde ook de MotoE-eenheidsmotoren. Vanaf 2023 zal dit worden overgenomen door Ducati.

Energica heeft nu een nieuwe divisie opgericht om met andere Italiaanse bedrijven in de sector samen te werken. Energica Inside is uitsluitend gewijd aan technologische ontwikkelingsprojecten voor modulaire aandrijfcomponenten en -systemen.

Energica verwacht een revolutionair toonaangevende instelling te worden in verschillende industriële sectoren.

‘Door de industriële synergieën die in de afgelopen jaren zijn ontstaan, kan de oprichting van een business unit ons helpen de milieutransformatie van onze klanten te ondersteunen en onze rol als pionier in Electric Valley te versterken.’
Carlo Iacovini, General Manager van Energica Inside.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen