vrijdag 30 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Energica wil elektrische aandrijving bevorderen door samen te werken

Om een snellere overgang naar elektrische motorfietsen mogelijk te maken, wil de Italiaanse motorfietsenfabrikant Energica intensiever samenwerken met andere bedrijven en ook zijn eigen technologie voor dit doel beschikbaar stellen.

Ducati Ghost: een hybride concept voor de toekomst

Intensieve samenwerking gepland

De fabrikant van elektrische motorfietsen heeft nu meer dan tien jaar ervaring op dit gebied en leverde ook de MotoE-eenheidsmotoren. Vanaf 2023 zal dit worden overgenomen door Ducati.

Energica heeft nu een nieuwe divisie opgericht om met andere Italiaanse bedrijven in de sector samen te werken. Energica Inside is uitsluitend gewijd aan technologische ontwikkelingsprojecten voor modulaire aandrijfcomponenten en -systemen.

Energica verwacht een revolutionair toonaangevende instelling te worden in verschillende industriële sectoren.

‘Door de industriële synergieën die in de afgelopen jaren zijn ontstaan, kan de oprichting van een business unit ons helpen de milieutransformatie van onze klanten te ondersteunen en onze rol als pionier in Electric Valley te versterken.’
Carlo Iacovini, General Manager van Energica Inside.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen