maandag 11 december 2023

Pirelli: SCQ-compound maakt officieel debuut in WorldSBK

Pirelli, de Italiaanse bandenfabrikant van het WorldSBK, zal dit jaar zijn nieuwe SCQ-compound op het circuit uitproberen. Volgens alle berichten zullen we binnenkort over de hele linie een heel aardig verschil in tijden zien.

In het persbericht van Pirelli staat dat hun A1359-spec al ‘getest en gevalideerd is door de meeste rijders in de SBK-klasse, waarbij de rijders in het WorldSBK kunnen kiezen uit acht slick-oplossingen, bestaande uit drie voor en vijf achter.’

Pirelli onthult de nieuwe Diablo Rosso IV Corsa

In totaal zullen er vijf droogweer oplossingen klaarstaan voor de rijders – twee voor en drie achter, alle uit Pirelli’s standaardbandenassortiment (met extra opties voor het geval er een Intermediate / Rain-oplossing nodig is.

Wat zijn de voordelen van deze specifieke band, vraagt je je af?

Blijkbaar zijn de banden duurzamer op ruw asfalt, evenals zwaar remmen met overmatige belasting van de voorkant en snellere bochten / meerdere richtingsveranderingen, ‘waar een goed niveau van precisie en grip vereist is’.

De units zullen beschikbaar worden gesteld aan teams en rijders voor de kwalificatiesessie en voor de Superpole Race op zondagochtend.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen