zaterdag 25 maart 2023

Enkele uitlaatpijp voor GSX-R1000

De GSX-R1000 voor 2012, L2 genaamd, is vernieuwd maar zeker niet revolutionair. Het rijklaargewicht is nu 203 kilo, dat is slechts twee kilo minder dan het 2011-model. De grootste gewichtsbesparing komt dan ook op rekening van de enkele demper, en zeker niet van de 11% lichtere zuigers. Wel zorgen deze zuigers mede voor een meer uitgebalanceerd motorblok, iets dat volgens opgave voor een 8% verbeterde verbrandingsefficiëntie leidt. Volgens Suzuki is zowel de gasreactie als het middengebied beter geworden door o.a. de aanpassingen in het inlaattraject en het verhogen van de compressie. Die is nu 12,9:1, in plaats van 12,8:1. Meest tastbare vernieuwing is misschien wel de update van de rempartij. Want nadat de GSX-R750 en GSX-R600 dit jaar al Brembo Monoblocks kregen is nu ook de 1000 aan de beurt. Hierbij zijn de remschijven 0,5 millimeter dunner geworden.

Hoewel je vanaf het stuur drie verschillende motormappings kan kiezen, loopt Suzuki qua elektronica toch wel een beetje achter op de concurrerende superbikes, die in 2012 allemaal tractiecontrole aanbieden. Zeker nu ook Yamaha over de brug is lijkt Suzuki een beetje achterop te raken. Gezien de ingreep op de GSX-R1000 niet echt diepgravend is, zijn we bijzonder benieuwd hoe de GSX-R de updates laat gelden.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image